×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

vochtproblemen-vochtwering.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Vochtmeter kopen: ontdek zelf de ernst van je vochtproblemen

Een aanzienlijk percentage van de woningen in ons land heeft te kampen met vochtproblemen. En die vochtproblemen, die kan je maar beter zoveel mogelijk vermijden. Ze ondermijnen de stabiliteit van je woning, geven een onfrisse indruk, en zijn ook niet bevorderlijk voor je gezondheid.

Heb je ook het vermoeden dat je kampt met vochtproblemen, en wil je graag de proef op de som nemen? Dan is het verstandig om een vochtmeter te huren of te kopen. Met zo’n vochtmeter meet je in een mum van tijd hoe erg het vochtprobleem is.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Vochtbestrijding laten uitvoeren? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een woning zonder vocht!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van professionele vochtbestrijders in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een droge kelder? Een muur zonder vochtplekken? Een badkamer zonder schimmel? Laat het geen droom blijven. Contacteer vandaag nog een vochtspecialist. Vraag hier gratis offertes aan, en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
vochtbestrijders

aanvraag starten


Soorten vochtmeters

Indien je op zoek bent naar een vochtmeter, dan is het interessant om te weten dat je kan kiezen uit verschillende soorten vochtmeters.

Destructieve vochtmeters

Dit type vochtmeters is voorzien van meetpinnen die in de muur worden geprikt. Deze meetpinnen meten het vochtgehalte in de muur.

Het nadeel van dit type vochtmeters is dat de steekpennen je muur lichtjes beschadigen, aangezien er gaatjes te zien zullen zijn. Daarom worden destructieve vochtmeters voornamelijk gebruikt bij ruwbouw of bij renovaties. Ook kan je dit type vochtmeters gebruiken wanneer je zeker weet dat je de muur opnieuw gaat bepleisteren of behangen.

Niet-destructieve vochtmeters

Wil je liever geen gaatjes in de muur, omdat je muur afgewerkt is? Dan kan je beter kiezen voor een niet-destructieve vochtmeter. Hierbij wordt de vochtmeter gewoon tegen de muur geduwd, en zal die op deze manier het vochtgehalte in de muur meten.

Hygrometers

Tot slot kan je ook nog kiezen voor een hygrometer. Deze verschilt van een klassieke vochtmeter, in die zin dat een hygrometer de luchtvochtigheidsgraad in een bepaalde ruimte zal meten.

De ideale luchtvochtigheidsgraad in huis schommelt tussen de 40% en de 60%. Indien de vochtigheidsgraad consequent hoger is dan 60%, dan kan dit een indicatie zijn van een dieperliggend vochtprobleem.

Waarvoor kan een vochtmeter gebruikt worden?

Er zijn een aantal situaties waarin de aankoop of de huur van een vochtigheidsmeter interessant kan zijn.

Wat is de prijs voor een vochtmeter?

Afhankelijk van het model dat je kiest, kan de prijs schommelen van vrij goedkoop naar zeer duur. Voor de goedkoopste modellen van vochtmeters betaal je een prijs vanaf 50€.

Wil je graag een professioneler model, dan kan de prijs oplopen naar 600€ à 700€. Deze duurste modellen zijn vaak de toestellen die gebruikt worden door professionele vochtbestrijders, en zijn voor eenmalig gebruik misschien hun prijs niet waard. Wil je niet teveel betalen voor een vochtigheidsmeter, maar wil je niet opgezadeld zitten met rommel, dan kies je best voor een kwalitatiever model van rond de 250 à 300€.

Vochtmeter geeft vochtprobleem aan: wat nu?

Stel dat je een analyse hebt uitgevoerd met een vochtmeter, en dat die vochtmeter heeft aangegeven dat er inderdaad een mogelijk vochtprobleem is. Hoe pak je dit best aan?

Het belangrijkste is nu om te achterhalen of er inderdaad een dieperliggend vochtprobleem is, en wat de mogelijke oorzaak is. We kunnen je aanraden om niet zelf op onderzoek te gaan, maar een diagnose te laten uitvoeren door een ervaren vochtspecialist. De symptomen van het vochtprobleem manifesteren zich niet noodzakelijkerwijs op dezelfde locatie als waar de oorzaak van het vochtprobleem zich bevindt. Vochtspecialisten weten waar de mogelijke oorzaken van vochtproblemen te vinden zijn, en kunnen verbanden leggen.

Pas wanneer de oorzaak van het vochtprobleem gevonden is, kan een plan van aanpak worden opgesteld. Een vochtprobleem kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen is opstijgend vocht. Hierbij wordt grondvocht opgezogen door de muren van je woning, waarna dit vocht verder opstijgt in de muren.

Ook doorslaand vocht is een veel voorkomende oorzaak van vochtproblemen. Doorslaand vocht ontstaat wanneer regen of andere type neerslag tegen de muren slaat, waarna het vocht zich in barsten en scheuren in de muur dringt.

Tot slot zijn ook lekken en condensatievocht mogelijke oorzaken van vochtproblemen.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor vochtbestrijding

Een correcte diagnose van je vochtproblemen is dus cruciaal om de problemen op een correcte manier aan te pakken. Doe hiervoor zeker een beroep op een ervaren vochtspecialist. Wil je graag een idee hebben van de tarieven die vochtbestrijders je aanrekenen? Vul onderstaand offerteformulier in, en wij sturen je aanvraag door naar de beste vochtbestrijders actief in jouw regio. Vergelijk de offertes die je van hen ontvangt, en bespaar zo op je factuur.

Geen goede offertes ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend!


vochtbestrijders
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Hoe opstijgend vocht behandelen?
Vochtbestrijders: het complete overzicht
Gratis offerte voor vochtbestrijding?